Det er bra for helsen å være snill

Legg til litt lykke på gjøremålslisten i dag.

Å lage jobb kan også bli en vane.

Selv om vi vet at det kan være nyttig med isolasjon akkurat nå, kan det hende du føler at det tar på emosjonelt, eller føler deg desorientert fordi du ikke kan kontrollere dette. Det er i perioder som dette vi innser hvor avhengig vi er av struktur i rutinen og hvor vanskelig det er å ikke lenger ha de hverdagsmarkørene som viser fremgang.

Bli venner med rutinen din
Den aller viktigste faktoren for å opprettholde daglig velvære er å sette opp en rutine. Dette inkluderer å stå opp til rimelig tid, ta på seg klær, spise ordentlig, ta seg tid til litt trening og ha en oppnåelig plan for dagen.

Det er bra for deg å gjøre noe fint for andre
Sammen med rutinen din kan øyeblikk med tilknytning og snillhet gi deg nytt liv. Her er noen ideer du kan vurdere

Bare si hei
Send et kort eller ring en nabo for å høre hvordan det går med dem. Skriv et takkebrev til dem som jobber for å holde verden i gang. Det er godt å motta takk eller lykkeønskninger, og enda finere å gi.

Samhandle på nye måter
Lær en ung slektning å lage mat via en videosamtale, eller ha et virtuelt middagsselskap. Prøv å spille scrabble, backgammon eller sjakk på nettet med noen på den andre siden av verden. Ha en lett samtale og ha som mål å le mest mulig.

Fokuser på vekst
Plant et frø og gi spiren pleie. Selv en kasse i kjøkkenvinduet eller en enkel innendørs urt kan gi næring til sjelen. I tillegg til å være et sunt tilskudd til middagen!

Disse tipsene om selvpleie er utviklet av Sue Lennon, en respektert sykepleier, terapeut, foreleser og coach med nærmere tre tiårs erfaring innenfor onkologi, inkludert urologi og stomipleie. Hun er lidenskapelig opptatt av kommunikasjonen mellom sykepleier og pasient og forstår den "levende opplevelsen av sykdom", slik at hun kan gi helhetlig pleie, og hun foreleser jevnlig ved internasjonale workshops og konferanser.