Tips for å ta godt vare på deg selv

Vær trygg med selvpleie.

Enkle trinn kan utgjøre en utrolig forskjell.

Vær positiv
Finn en god balanse der du holder deg informert, men samtidig begrenser det daglige inntaket av oppdateringer fra sosiale medier og nyheter. Oversvømmelse av hjernen vil kun holde adrenalinnivået oppe.

Hold deg aktiv
Forbrenn det ekstra adrenalinet som forårsakes av angst ved å mosjonere, gjerne utendørs. Hvis du er inne, prøv en treningsvideo eller rydd opp rundt i huset.

Hold kontakt
Ring en venn eller et familiemedlem som kjenner deg godt, og som lytter til deg og kan forsikre deg om at det du føler er normalt.

Hold fokus
Ro ned den grunne, raske pusten for å sende en melding til kroppen din om at alt er bra, og at du ikke trenger mer adrenalin. Pust inn mot, pust ut frykt!

Disse tipsene om selvpleie er utviklet av Sue Lennon, en respektert sykepleier, terapeut, foreleser og coach med nærmere tre tiårs erfaring innenfor onkologi, inkludert urologi og stomipleie. Hun er lidenskapelig opptatt av kommunikasjonen mellom sykepleier og pasient og forstår den "levende opplevelsen av sykdom", slik at hun kan gi helhetlig pleie, og hun foreleser jevnlig ved internasjonale workshops og konferanser.