Sterke farger reflekterer min indre lykke

Funky, moteelskende Lucy Jane ønsker å bli kjent for sin stil – og for sin stomi.

La deg inspirere av Lucy, som helt fra starten har hatt en positiv innstilling til stomien sin.

Mote har vært min «greie» siden jeg var barn. Jeg er nå 23 år, og går alltid i sterke farger og funky klær fordi jeg tror farger får oss i et bedre humør. Tross alt, når himmelen er blå er man lykkeligere enn når den er grå! «Fargerik» oppsummerer min personlighet. Jeg kan sette pris på minimalisme, men jeg vil alltid være tiltrukket av farger. Favoritt-fargene mine er rød og rosa (stjernetegnet mitt er Væren og alle vet at en Vær elsker rødt). Jeg elsker oransje også, siden den er sommerlig, lys og varm.

Treffer mennesker gjennom sosiale medier

Jeg fulgte andre motebloggere da jeg var yngre og sa «jeg kommer til å bli sånn en dag» - så jeg startet min egen blogg da jeg var 12 år. Alt endret seg med Instagram siden folk ikke lenger ville lese lange innlegg, men foretrakk raske oppdatering og bilder. I dag elsker jeg å bringe mennesker sammen gjennom min plattform @lucyjane.fashion. Sosiale medier, og spesielt Instagram, er genialt og kan være veldig betryggende.

Da jeg var 17 ble jeg diagnostisert med ulcerøs kolitt, og da jeg var 19 ble jeg stomioperert. Familien min var fantastiske etter operasjonen, men det som virkelig hjalp var å gå online og finne andre mennesker som hadde vært gjennom akkurat det samme. Disse menneskene ble venner som relaterte til meg og det jeg gikk igjennom.

Selvtillit til å gjøre hva jeg vil

Stomien min ga meg et nytt liv. Det føltes godt å komme gjennom operasjonen, og på den andre siden følte jeg at jeg kunne gjør hva som helst. Jeg fikk en skikkelig selvtillits-boost som gjorde at jeg turte å kle meg i det jeg ville - og med sterke farger som reflekterer min indre lykke. Samtidig er det så hyggelig å kunne lyse opp andres hverdag med det jeg har på meg.

Da jeg studerte, begynte jeg å handle i vintagebutikker i Manchester. Jeg tenkte «jeg er så kul – nå er jeg vintage!». Men klærne var ganske dyre i forhold til hva jeg fikk. Jeg hadde aldri brydd meg om å gå i bruktbutikker før, men da jeg startet å handle der, skjønte jeg at det er de samme type klærne som man kan finne i vintagebutikker, men for en billigere penge. Jeg liker også å re-designe klærne jeg kjøper. Jeg er inspirert av gamledager og legger til min egen twist. Det er som å grave etter gull! Jeg har startet en Facebook gruppe som heter Lucy Jane’s Charity Shop Boppers, som jeg håper kan inspirere folk til å utforske bruktbutikker, sette sammen antrekk, og kle seg i akkurat det de ønsker. Personlig ville jeg ikke brukt bukser med lav midje, men det har ingenting med stomien min å gjøre!

En gang da jeg var på ferie med mamma gikk jeg i en liten bikini på stranden. En mann kom opp til meg for å prate. Da han fikk øye på stomien sa han «vær stolt av den, ikke vik unna den!» Hvis jeg ikke hadde hatt på meg den bikinien ville jeg aldri hørt hans historie. Det viste seg nemlig at han også hadde stomi. Han ga meg så mye selvtillit.

Jeg liker også å reise, som er mye morsommere når man ikke er syk og må være i nærheten av et toalett. Jeg sier ja til alle muligheter som dukker opp. Jeg har bare vært på korte reiser så langt, men jeg har funnet ut at å reise med stomi går helt fint. Mitt beste tips er å ta med produktene i håndbagasjen.

Stomi er ikke bare stomi

Når du har en stomi er det viktig at huden rundt den er ren og sunn. Personlig har jeg tidligere kun hatt litt sårhet og ingen store problemer, men jeg vet at alle problemer kan påvirke selvtilliten. Stomiposen må sitte godt på huden, hvis ikke kan det gå riktig galt. Hvis posen min ikke føles helt riktig, bytter jeg den, og bruker kleberfjernerspray til å ta den av.

Jeg bruker stomiposer fra Dansac   fordi det føles riktig. Jeg har sett på andre merker med forskjellig farger og design, som jeg har sett på nett på andre jenter, men de føltes bulkete og jeg likte de ikke like mye når jeg prøvde de. Jeg ønsket noe som satt ordentlig og ikke førte til lekkasje. Med Dansac føles det ikke som jeg har på meg en pose. Bare prøv forskjellige alternativer og finn ut hva som passer best for deg. Du må være komfortabel og ha riktig pose, siden den på mange måter blir en del av huden din.

La hjertet og sjelen min synge

Jeg husker en sommer etter operasjonen. Det var som om jeg gjorde ting for første gang, helt på nytt igjen. Alt føltes nytt fordi det føltes godt. Jeg trengte ikke lenger dra hjem tidlig eller bekymre meg for å finne toalett som jeg pleide.

Jeg kunne gjøre hva jeg ville igjen – være på festivaler, gå ut med venner, shoppe og nyte livet. Bare det å gå tur føltes fantastisk. Jeg hadde et nytt syn på livet og å dele det føles godt. Det kan være så positivt – og ofte veldig emosjonelt. En jente jeg møtte på Instagram var bekymret før hun skulle opereres. Hun spurte meg mange spørsmål og jeg betrygget henne. Jeg fortalte henne hva som skulle skje og at det ville gå bra til slutt. Litt senere møtte jeg henne tilfeldig på en musikkfestival. Vi ble så glad for å se hverandre at vi begge begynte å gråte! Det var veldig fint å vite at jeg virkelig hadde hjulpet noen.

Et av mine favorittband, Sundara Karma, har en sang som heter «Diamond Cutter». En linje i sangen sier «It wasn’t till I was cut that I could shine” («det var ikke før jeg ble kuttet at jeg kunne skinne»). Jeg elsker det – den traff meg skikkelig. Med alle injeksjoner jeg hadde før operasjonen, alle disse kuttene, tenkte jeg at «en dag kommer jeg også til å skinne». Senere tok jeg en diamant-tatovering for å feire stomien min og det nye livet den gav meg. Stomien min knakk meg definitivt ikke – den hjalp meg til å være den jeg er i dag!


Personer som har uttalt seg har mottatt kompensasjon fra Hollister Incorporated. Vitnemålene, uttalelsene og meningene som presenteres, gjelder for personene som er avbildet. Disse vitnemålene er representative for deres erfaring, med de nøyaktige resultatene og opplevelsene vil være unike og individuelle for hver person.